Terug naar de Motor-pagina

Motor-Logboek jaarboeken


Op 31 juli 2006 kocht ik, zoals elders beschreven, een motorfiets. En vanaf dat moment ben ik, niet altijd even nauwkeurig, een Motorlogboek bij gaan houden. Eerst werd elk ritje, en elk schroefje wat los en weer vast ging besproken, maar langzamerhand werden de kleine ritten overgeslagen, het afstellen van de koppeling of de achterrem niet meer uitvoerig genoteerd, en werd steeds vaker alleen de grotere evenementen beschreven.

Maar het werd wel veel, zo op het computer-scherm, niet alleen om bij te houden, maar ook om te lezen. Kon dat niet eenvoudiger?
Daar is ooit het boek voor uit gevonden, om veel teksten bij elkaar te houden en op een prettige manier leesbaar te houden. Zoeken op Internet leverde een aantal 'hits' op, en EZBook.nl trok de aandacht. Als ik nou eens.....

Bij EZBook lever je de tekst aan in een PDF formaat, evenals de voor- en achterkant. Daarbij krijg je bij het invoeren al een goed idee hoe het eindresultaat, je eigen boek, eruit gaat zien. Hoe meer moeite je doet, hoe beter het eindresultaat wordt. Het kostte even wat moeite om de juiste 'covers' samen te stellen en ook de binnenkant gaf wat vraagtekens. Wel of geen zwart-wit foto's, en zo ja, hoeveel? Maar uiteindelijk werd er een goede tussenweg voor alle vragen gevonden, en gingen mijn boeken in bestelling.

Het resultaat was een reeks prachtige boeken, voor mezelf uitgevoerd met een 'hardcover' omslag, waarin per boek een motorlogboek-jaargang was opgenomen. Als extra een 'santiago' boek erbij, en klaar.

Ja, er staan schrijf, taal en spelfouten in. En nee, er staan bijna geen foto's in. Maar het is wel een leuk geheel op de boekenplank, zo naast elkaar, de Motorlogboeken van Hans Versteegt.......


... de jaarboeken ...

Seizoen
2006-2007
van Her-opstappen tot Treffen rijden
2007-2008
van Vechta tot Vechta
2008-2009
Treffens, Toertochten, Techniek
2009-2010
tussen Sint Jan en Sint Jacob
2010-2011
over Reparaties en Ritten
2011-2012
Nieuwe Uitdagingen
2012-2013
Zeven jaar Her-Opstapper
2013-2014
en nu Verder.....
Santiago
langs de weg naar Santiago
Santiago
naar Santiago en terugTerug naar de Motor-pagina