Terug naar de Motorpagina


Een Kuip HerhalingNa de mislukking in Nijmegen bleef ik toch zoeken naar een kuipje. Misschien was het niet meer nodig, met de nieuwe helm, maar het zou eigenlijk wel ontzettend prachtig staan op mijn mooie rode CX. Ik was niet erg actief op zoek, maar wachtte min of meer af wat er op mijn pas zo komen. In een discussie op het forum, gestart door Hendrix, kwam opeens gjkoops met een kuip te voorschijn. Na wat heen en weer mailen en bellen kwamen we tot de afspraak dat ik op 2 oktober eens langs zou komen.

Gerrit-Jan's adres is in Ermelo, maar feitelijk is het buiten Ermelo, waar de bossen hier en daar een plekje over laten voor een boer om er zijn nering te hebben. Achter n der boerderijen vond ik het juiste huisnummer, en belde aan. Gerrit-Jan deed open, en stelde voor om meteen maar eens te gaan kijken. Dus gingen we samen naar de schuur. Daar lag een kuipdeel, lowers, en een hele verzameling hulpstukken.

kuip3242
... kuipdeel ...

De kuip is netjes en in een warme kleur rood gespoten. Ook het frame, wat de tophalf moet dragen, is rood. Maar daar hoeft niemand zich zorgen over te maken, want er wordt ook een tweede frame, zwart en niet opnieuw gespoten, meegeleverd. De koplamp, die uit de standaard koplampomhulling van Honda gehaald moet worden, kan eenvoudig weer in de top-half worden ingehaakt en aangesloten.

kuip3239
... tellerset ...

Met de bijgeleverde beugel kan de tellerset, die normaal in de koplampkap is opgehangen, bevestigdt worden op de plaats waar de Honda koplamp-omhulling heeft gezeten.

kuip3240
... afdekkap ...

Om de bovenkant van de tellerset te beschermen, en de draden wir-war aan de achterkant te verbergen word er bij de kuip een instrumentenpaneel - beschermkap geleverd. En doe je dat fout, ach, dan neem je toch de tweede, ook meegeleverde beschermkap ?

kuip3241
... bevestigingspunten ...

Het frame van de kuip wordt op de moeren naast de radiator bevestigd. De lowers worden daarna weer aan de kuip vastgemaakt. Het ziet er allemaal heel doordacht uit.

kuip3243
... lowers ...

De bijbehorende lowers zijn ook keurig rood gespoten, evenals de beschermrand die voor de kuipruit geplaats gaat worden. Alle nieuw gespoten delen glimmen in het lamplicht.

kuip3238
... donor cx ...

Gerrit-Jan heeft, zoals zoveel CX rijders, naast zijn rij-CX ook nog een donor-CX. Als er een onderdeel nodig is, of een sleutelprobleempje de kop opsteekt, wordt de donor-motor naar voren gehaald, en wordt daar de operatie op geoefend en/of het onderdeel verwijdert.

Maar....

Ondanks het prachtige materiaal, en de uitvoerige uitleg van Gerrit-Jan, kom ik toch een probleempje tegen. Op zowel zijn rij-CX als op zijn donor-CX zit een verhoogt stuur. Terwijl we de kuip passen op zijn rij-CX krijg ik het gevoel dat het niet zal passen op mijn eigen Honda, vanwege het feit dat mijn stuur een heel stuk lager is. Als ik het stuur draai, terwijl Gerrit-Jan de kuip op z'n plaats hou, wordt het gevoel sterker. Ik ga zitten alsof ik op mijn eigen CX zit, en hou mijn handen z, alsof ik een bocht om ga. Ik weet het, het is natuurlijk nooit zuiver, maar toch....

Jammer maar helaas. Ik vrees dat het niet gaat passen. Gerrit-Jan heeft er geen probleem mee. We drinken binnen nog een kopje koffie en praten nog wat na. Daarna ga ik weer naar huis. Toch jammer, maar ik denk dat het een goed besluit is geweest.

Ik blijven wachten op de juiste kuip........

............of misschien toch een windscherm ?


Terug naar de Motorpagina