Terug naar de Motorpagina


Drie-maal is kuip-recht

Op reis met een revuegroep


En zo gaat alles weer z'n gangetje. Ik en de CX hebben elkaar weer gevonden, en van een scheiding is geen sprake meer. De olie en het oliefilter van m'n "Rode Rakker" zijn vervangen, en dat is weer een ervaring rijker. En dan kijk ik op het Forum van de Dutch Honda CX-500 club en dan wordt het weer wat ingewikkelder.


.... een aanbod op het forum ...

Onmiddelijk schiet ik naar het toetsenbord, en vraag aan Erik een foto'tje. Dat kan, krijg ik ten antwoord, maar ik moet even wachten. Vol ongeduld probeer ik geduldig te wachten, en ondertussen passeren de voors en tegens van een echte volle kuip op de CX de revue. Het is een echte revue, een bont gezelschap wat voor mijn geestesoog danst. Midden op het podium staat een rode CX enthousiast en wellustig pronkend met haar volle kuip de aandacht van de anderen af te leiden. Daarachter staat een groepje rode, zwarte en blauwe CX-en achter een nauwelijks iets verhullend schermpje vol energie mee te dansen. Daarachter dansen nog meer CX-en mee in deze haast eindeloze parade van fraai uitgedoste CX-en. Beelden van honderden kilometers toerritten omlijsten het toneel.

De foto's laten op zich wachten. Wel geeft Erik aan dat ze verstuurd zijn, maar mijn mailbox blijft akelig leeg (op een ontzettende hoeveelheid Spam na ). De revue-groep op het podium begint een beetje moe te raken van zoveel enthousiasme, en op de een of andere manier danst de volle kuip minder hard mee. Alleen op de achtergrond zie ik nog één CX-je, rood, met een klein schermpje, haast onopvallend, vol overgave dansen.

Na heel wat geprobeer van Erik's kant komt dan eindelijk een e-mail met een gigantische bijlage de mailbox binnen. Erik stuurt een uitermate gedetaileerde foto van de kuip. Achteraf hoor ik van hem dat hij eerst vier foto's tegelijk heeft geprobeerd te sturen, allemaal zo rond de 2,6Mb groot. Dat geeft een e-mail bijlage van meer dan 10 Mb in totaal. Dat wil mijn provider niet, en dergelijke grote mails worden van de server verwijdeert, of teruggestuurd. Maar nu is de foto er dan toch.

Donkerrood, met een zo te zien krasvrije ruit. En helemaal compleet met beugels. Wat wil een mens nog meer ?.

... de kuip ...

Nu moet ik toch even nadenken. Wat wil ik ? En ik zie mijn denkbeeldige revuegroep weer dansen..... De CX met de grote rode kuip is verdwenen, de hele groep dansende CX-jes daarachter is weg, alleen, nu niet langer verborgen achter de massa staat nog één rood CX-je. En nu pas is goed te zien hoe mooi dat CX-je is. De afbeeldingen om het toneel zijn ook veranderd, en laten nu rustige weggetjes zien, die kalm onder de motorbanden doorglijden.

Achter het dansende CX-je staat een grote spiegel, en als ik daarin kijk zie ik een karikatuur van mezelf, verstopt achter een reusachtige grote kuip, op een te grote motor voor mijn maat. De motor rijdt en rijdt en rijdt, en ik heb totaal geen controle waar ik heen ga. Ver weg, in de achtergrond zie ik mezelf nog een keer, maar dan achter een kleinere kuip, op een motor die prima bij me past, een rood CX-je.......

Ik moet eerlijk blijven, vooral naar mezelf. Ik stuur de foto, een paar maten verkleint, door naar Werner, die voor Grietje een kuip zoekt. Op het Forum was ik net iets sneller met m'n reactie als hij. Hoewel ik wel graag een kuip wil hebben, denk ik dat het nu niet de tijd is. Eerst weg-ervaring her-bouwen, dan kuipen, als het ooit zover komt.

Het toneel verandert weer. Het rode CX-je en ik dansen samen rond en rond en rond, in een eindeloze motoren-wals, zonder hinderlijke kuipen, met de wind over het kleine schermpje, de zonsondergang tegemoet.............

Terug naar de Motorpagina