Terug naar de Motorpagina


CX-Stamtafel Veluwe


Tijdens een ontspannen maandagavond-chat van de Dutch Honda CX-V club werd het idee geopperd van een stamtafel in het gebied rond Apeldoorn. En een paar dagen later meldde Henk 'honki tonki' T. dat hij twee locaties had gevonden, maar dat hij voor de tweede nog niet zeker was. In elk geval zou er een CX-stamtafel Veluwe komen, op de laatste woensdag van de maand. Een kleine week later stond de locatie vast. Niet een groot wegrestaurant, maar "Buds Hollandse Restaurant" in Nieuw Millingen, vlak bij Uddel. De stamtafel werd toegevoegd aan de club-agenda van de CX-club, en gedurende een paar dagen, vlak voor de betreffende woensdag, was er nog even druk verkeer op het forum. Afspraken werden gemaakt, en wie er wel en niet kon komen en nog veel meer.


... Stamtafel Veluwe ...

De maandagavond tevoren was er natuurlijk ook uitgebreid over het aanstaande gebeuren gepraat in de wekelijkse chat. Een aantal had afgesproken om bij tankstation "De Haan" aan de N224 te verzamelen, en vandaar te vertrekken. Een exacte tijd was niet afgesproken, maar ik gaf later aan dat ik om 18:45 bij het tankstation zou zijn. En om kwart voor zeven was ik er dan ook. Maar ik was daar niet alleen. Lieke, Kathy, Steffie en Robin stonden er al, en ook Theo J. uit Bennekom was er. Even later kwamen ook Nico en Maria, die met de auto Michael vergezelden. En Coen was er ook, op Lieke's zijspanloze CX650 'Angel'.

Vanaf het tankstation reed ik voorop, naar Uddel. Ik wilde de binnenwegen nemen, en dat deden we dus. De weg ken ik goed, bij daglicht tenminste, maar 's nachts rijden was nog steeds niet mijn sterkste punt. En toch, alles ging goed, we hadden een lekker gangetje en het was rustig weer. Eigenlijk heerlijk weer om op de motor te zitten. De "Rode Rakker" deed het prima, op een licht piepende rechter voorrem na.
Otterlo, Harskamp, Stroe, en daar was de laatste rotonde al. Na vijftig meter linksaf, en daar stonden we dan op het parkeerterrein van Bud's. Henk kwam ons tegemoet, en wees ons de weg naar de ruimte die hij besproken had, en waar onze 'stamtafel' stond.

Praten, gezelligheid, koffie, de tijd vloog om. Ik was van plan om een paar foto's te maken, maar Kathy had m'n camera al gauw gevonden, en ontpopte zich als een enthousiaste plaatjesschietster. En zo kwam ik ook op de foto. De ruimte waar we zaten was een zijzaaltje van het restaurant, waar nog wat anderen zaten te eten. Toen die vertrokken hadden we het rijk voor ons alleen.


... stamtafel ...


... gezelligheid ...
foto door Kathy


... op de foto ...
foto door Kathy

Tja, en wie waren er nu allemaal. Peter, Andre, Theo, Michael, Nico, Maria, Coen, Lieke, Robin, Steffie, Kathy, Frans, Erik, Marcel, Joost en ikzelf. En natuurlijk de organisator van dit alles, Henk.

De tijd vloog voorbij, en eigenlijk best snel was het alweer tijd om eraan te denken om terug te gaan. De familie Berends ging niet eerst mee naar Ede, maar reed rechtstreeks naar huis terug. Ook Peter en Andre, die beide nog een heel eind moesten, gingen weg. Op de parkeerplaats werd uitgebreid afscheid van iedereen genomen, en tot de volgende maand natuurlijk.

Ik had een beetje moeite om te zien wie er achter mij aan zou rijden, maar op een gegeven moment dacht ik: 'Ja, nou is de club compleet' en ging op weg. Het was iets kouder dan op de heenweg, maar met een goed pak aan merk je weinig van de twee graden Celcius die het was.

De terugweg was makkelijk te vinden, gewoon dezelfde weg terug. Ik had niet echt haast, en probeerde 70-80 aan te houden. Een enkele auto vond dat wat weinig, en passeerde ons dan ook vlotjes. In Ede reed ik naar ons beginpunt, het nu verlaten en donkere tankstation "De Haan". Na een haastig afscheid, en een kort ritje door Ede heen was ik weer thuis.

De nachtrit was me goed bevallen, en een helehoop angstigheid, wat ik eerst had, is al weg. Rijden in de nacht is met de auto niet zo'n probleem, maar op de motor is het s'nachts toch een ander verhaal. Deze rustige rit, in de rug gesteund door een aantal meer ervaren rijders, heeft me goed geholpen om weer meer vertrouwen in het nachtrijden te krijgen.


... Buds Hollandse Restaurants ...
Terug naar de Motorpagina