Terug naar de Motorpagina


Een tweede CX-je


Zo af en toe kijk ik wel eens op Marktplaats.nl, die ontzettend uitgebreide site, waar van alles en nog wat voor min of meer schappelijke prijzen te vinden is. Meestal kijk ik alleen naar zaken zie voor mijn "Rode Rakker", de Honda CX 500, geschikt zijn. Soms valt het mee, maar vaak ook valt het tegen, wat er aangeboden wordt. En ook deze keer zat er niet echt veel tussen waarvan ik zou zeggen: 'Dat moet ik hebben'.
Maar wacht eens, daar staat een bekende naam. Piet, uit Nijmegen. Zo af en toe heeft Piet een slopertje, of restanten van restanten. Soms is het minder, soms is het wat. Piet heeft meestal meer van de CX650 en GL650 dan van de standaard CX500(zab), en dus moet ik altijd goed opletten wat er te koop staat. Maar nu heeft hij een start-relais te koop, en de prijs is, na wat heen en weer gemail, prima. Ook komt het goed uit dat ik die woensdag voor het werk naar Nijmegen moet, dan gaat het ophalen van zo'n relaitje in ene moeite door.

Voor mezelf heb ik dat relais niet nodig, maar Michaelr, die van OJ een CX650 heeft overgenomen, had een tijdje terug moeite met het starten van zijn motor. Uiteindelijk bleek het probleem in het startrelais te zitten. Het nylon van de schakelas had door het jarenlange gebruik een klein opstaand randje gevormd, waardoor de schakelcontacten net niet ver genoeg omhoog konden komen. Met een mesje werd toen het randje weggekrabt, waarna het relais in elkaar gezet werd en het weer prima deed. Maar sindsdien houd ik mijn ogen open of er niet ergens zo'n startrelais langs komt.

Die woensdag stond ik dus bij Piet op de stoep. Ik moest twee tellen wachtten voordat er open gedaan werd, en keek ondertussen naar de uitstalling van model-auto's en motoren voor het raam, op de vensterbank. En was dat nou een ... ja, dat was...... en toen ging de deur open.
Piet had het relais, ik had het geld, en toen had ik het relais, en Piet het geld. Maar ik kon het niet laten op te merken: "Mooie modellen, ik zoek er eigenlijk nog naar z-eentje", wijzend op het model wat mijn aandacht had getrokken. Piet kijkt me aan, zo van, meen je dat?, en als ik zeg dat ik het inderdaad meen, pakt hij het model van de vensterbank. De prijs die hij noemt is niet krankzinnig hoog, maar het is ook niet onredelijk. Ik aarzel maar n tel, en dan zeg ik "Accoord". En zo kom ik onverwacht in het bezit van een CX-500 turbo. Een hele kleine, dat wel, maar toch....

cx500 turbo
... een hele kleine ...


Terug naar de Motorpagina