Terug naar de Motorpagina


Nieuwjaars receptie
nieuwjaar


De bekende nieuwjaarsreceptie van de Dutch Honda CX-500 club zou in 2010 plaatsvinden ten huize van onze voorzitter, in Linschoten. In de week voor het gebeuren leek de winter zich toch weer wat terug te trekken en de grote hoeveelheden sneeuw die sinds de jaarwisseling het leven in Nederland zo ontregeld hadden, waren spreekwoordelijk voor de nog zeer matige zon verdwenen..
Mijn "Rode Rakker" stond nog, in afwachting van zon en schone wegen, in de schuur op winterstalling. De zon scheen zwakjes en het leek erop dat er toch een mogelijkheid was om met de motor naar het nieuwjaarsfeestje af te reizen. Het motorrijders bloed begon al ernstig te kriebelen.

Maar helaas, een heftige verkoudheid zorgde ervoor dat ik wel in staat was om, met enige moeite, mezelf overeind te houden, maar echt niet instaat om de motor uit de schuur te halen, en de kuip er weer op te plaatsen. Dat moest maar een weekje wachten. Met Theo J. uit Bennekom was al afgesproken om samen met de auto te gaan, en hij zou rijden, gelukkig maar, want ik was me toch een partijtje gammel.....
Die ochtend bleek dat de winter nog helemaal niet op zijn retour was. Een fris wit pak sneeuw bedekte in de vroege ochtend uren van de 24ste januari vrijwel het gehele land. Op sommige plekken zoveel dat Coen uit voorzorg toch maar even een forum-berichtje uit liet gaan met een waarschuwing.

melding
... forum berichtje ...Om 13:45 vertrokken Theo en ik uit Ede. En naar Linschoten is het maar een klein stukje, dus een krappe 40 minuten later, na een zeer vlotte en voorspoedige reis, waren we er al. We waren niet de eersten, en van hen die er al waren was niet iedereen per auto gekomen. Binnen, in de verruimde ruime woonkamer werden we hartelijk ontvangen door een dozijntje CX-ers, waaronder Dirk "Gompie" , Theo, Joost, Margrit, Jan , Erik, Werner, Cosmar en anderen. Ook natuurlijk een hartelijk welkom door Coen en Lieke, de gastheer en gastvrouw van de dag. De grote afwezige was Robin, maar Stephanie en Kaythlin waren er wel. Roy en Cain waren er natuurlijk ook. En een stel katten , met vijf kleine, drie weken oude, kittens. Voor hondenliefhebbers niet zo interessant, maar ik ben toch meer een katten-mens dus werden er eventjes vlug een aantal foto's genomen.

kittens
... kittens ...Overal vormen zich groepjes CX-ers, die praten over van alles en nog wat, maar voornamelijk natuurlijk over de CX in al zijn verschijningsvormen. Wat ga je dit jaar doen, welke treffens, tourtochten en/of reparaties en verbouwingen staan er op het programma? Onderdelen die vervangen moeten worden, en reservespullen die je echt mee moet nemen op die en die lange reis. Ik krijg ook volop gelegenheid om te praten over mijn tochtje deze zomer, in Mei, naar Santiago de Compostella.

groep cx-ers
... groep cx-ers ...

over cx
... over cx ...

Maar dan is het alweer tijd voor de toespraak. Coen komt er niet onderuit, en wij ook niet. Hoogtepunten uit het afgelopen jaar worden aangestipt, het nieuwe grote avontuur van de komende motorbeurs in Utrecht wordt genoemd, en een iedereen de beste wensen toegedacht. Alle aanwezigen luisteren vol aandacht, en als Coen is uitgesproken wordt hij beloond met een welgemeend applaus.

aandacht
... luisteren vol aandacht ...

Maar behalve een toespraak is er nog meer. Er is heerlijke soep, er zijn broodjes en er is gewoon een helehoop gezelligheid. Ik geef aan dat "Vechta" er dit jaar waarschijnlijk niet in zit voor mij, wegens een schoonouderlijke feestje, en dat ontlokt Coen een "o, wie moet dan het verslag schrijven". Maar ja, voordat ik die nobele verantwoording op me nam was er een ander systeem waarbij steeds eerlijk een slachtoffer werd gesommeerd om een verslagje over de "Vechta" van dat jaar te schrijven. Dus degene die dit jaar voor het eerst naar Vechta gaat, pas op, voor je het weet ben je het schrijvertje.....

Twee koppen soep ('t was ook zo lekker) verder, en een broodje kaas later namen Theo en ik alweer afscheid. En dat was maar goed ook, want die hardnekkige verkoudheid was nog steeds niet weg. De hele reis terug naar Ede had ik er wat last van.

Degene die het heeft gemist: volgend jaar beter. Het was reuze gezellig in Linschoten, volop eten, drinken en over de CX-praten. Coen en Lieke hadden het geweldig voor elkaar. Dat mijn kop er niet helemaal naar stond was een klein obstakel, waar amper iemand wat van gemerkt heeft, hoop ik. En volgend jaar is er gewoon weer een prettige nieuwjaars receptie, dan voor het jaar 2011, waar iedere CX-er welkom is, met of zonder verkouden kop.

Maar dan hoop ik alweer van de verkoudheid af te zijn.......
Terug naar de Motorpagina