Terug naar de Motorpagina


De onderdelenbeurs 2009... 25 April ...

Het was weer zover. Nu het nieuwe motorseizoen eigenlijk al begonnen is, en voor de winterharde rijders onder ons is het seizoen eigenlijk nooit gestopt, is het tijd om toch net even dat ene onderdeeltje wat nu toch eindelijk aan vervanging toe is, ook daadwerkelijk te vervangen. En volgend jaar zien we dan wel weer verder.

Maar waar haal je nou een onderdeel voor de CX vandaan? Daar heeft de Dutch Honda CX-500 club iets op gevonden. Want ook dit jaar weer werd er een CX onderdelendag gehouden, weer in Veghel, na een uitwijk naar Linschoten, en bij het nu vernieuwde Abemec.

En een zonnetje, en een weertje meneertje... Een prachtige dag was het, deze zondag de 25ste April. Het begon nog wat fris, maar al gauw brandde de zon de laatste resten van de lichte bewolking weg, en verdreef de hier en daar toch nog voorkomende ochtendmist. En natuurlijk ging ik naar Veghel, want ook al was de "Rode Rakker", mijn eigenste CX500, in een prima staat, en had ik niet echt wat onderdelen voor de motor nodig, het is altijd gezellig.

Koffie hoefde niet mee, maar een boterhammetje wel. Om 10:20 vertrok ik van huis, om via "De Haan" alwaar een tankbeurt nodig was, naar Veghel te gaan. De zon scheen, de lucht was blauw, de motor bromde rustig onder me, en al met al had ik het best naar mijn zin. Over de Ginkelse heide, door het bos, en dan toch maar de snelweg A12/A59 naar Veghel. Voor mijn vertrek had ik de TomTom al gevraagd waar ik moest zijn, maar dat wist ik eigenlijk nog van de vorige keer. Veghel afrit, links, eindje verder weer links, en in de bocht rechts. Vlak voordat ik er ben zag ik twee CX-en me tegemoet rijden, en volgens mij.... Inderdaad, die draaiden vlak achter me om om mij te volgen naar het Abemec terrein.

Hier was de zaak aardig verbouwd, en zeker ook vernieuwd. Duidelijk was ik niet de eerste, en ik zette de CX naast, het kan bijna niet anders, een andere CX.

Er waren dit jaar niet zo heel veel aanbieders, een snelle telling stopte al bij iets meer als één handvol, maar de aanwezigheid van Marco B, die zo'n beetje zijn hele garage in dozen had verplaats naar Veghel, zorgde in elk geval voor een zeer uitgebreide hoeveelheid van de meest uiteenlopende onderdelen voor CX, GL, en Silverwing.


... in dozen ...


... zeer uitgebreide hoeveelheid ...

Rondlopen, koffiedrinken, een praatje links en rechts. Met dit mooie weer wil je helemaal niet denken aan lekke pakkingen of voorvorkkeeringen, en wil je niet uit hoeven zoeken of dat zadel.... hee, een zadel. Henk "Honkie Tonkie" had een heel net zadel voor een CX-zab, en ik moest toch even proberen of het paste, Het paste net, of net niet, en daarom ging de koop niet door. Ik wilde niet ergens halverwege Santigo plots mijn zadel kwijt zijn omdat het toch niet helemaal goed vastkliktte. Jammer, maar helaas. Maar zo waren er meer dingen, je zoekt er niet echt naar, maar plotseling zie je datgene, wat je nou toch wel kunt gebruiken om je CX een langer en beter leven te geven.

En ach, als het niet past, of je vind toch net niet datgene dat je zoekt, dan is er altijd nog de gelegenheid om een praatje te maken over dat onuitputtelijke onderwerp, de CX.


... praatje ...

Er werd advies gevraagd, advies gegeven, er kwam iemand met vragen over een knipperrelais wat het niet deed. Er was iemand die voor Theo J. misschien nog wel lowers voor zijn kuip had. Wie niet met de auto was gekomen, omdat deze dag zich bij uitstek leende voor een ritje op de motor, kon toch ook met de nodige onderdelen, tot uitlaten toe, vertrekken, zij het met een iets aangepast transport, waarbij de nieuw-verworven uitlaten uit de rugzak staken.


... aangepast transport ...

Het was gewoon een heel gezellige middag, maar aan alle goede dingen komt een einde, zo ook aan deze onderdelendag. Meer en meer mensen vertrokken, al dan niet met de extra onderdelen voor hun CX en toen bleven er uiteindelijk nog een 15 mensen over die in een grote kring in het midden van het 'marktplein' kwamen zitten. Koffie met een koekje erbij, een praatje, en het bekende, maar nog altijd belangwekkende onderwerp: waar ga je naar toe deze zomer met je CX?

Waar ik naar toe ga dat weet langzamerhand iedereen, maar dat duurt nog een paar dagen. Voorlopig was het voldoende als ik maar weer eens naar huis zou rijden. Dus ik hees me in het direct al warme motorpak, nam afscheid van Coen, Robin, Theo, Antoon, Peter, Dianne, Gloria, Lieke, Theo, Werner, Joost, Margrit en al die anderen die er nog waren en stapte op de CX, op weg naar Ede. Maar amper vijfhonderd meter verder stond ik al weer stil: dom van me, oordopjes vergeten, en die moesten toch wel in. Maar toen dat klusje achter de rug was, was het de A50 op, tot aan afslag Oosterbeek, en vandaar binnendoor naar Ede toe. En juist daar kreeg ik toch nog bijna een regenbui, maar gelukkig bleef het bij een druppeltje of tien, die deden of ze samen de voorbode van een grote bui vormden, maar wat eigenlijk weinig voorstelde. Een uurtje nadat ik uit Veghel was vertrokken zat ik thuis al weer aan de thee.

Dat was de onderdelendag van de Dutch Honda CX-500 club editie 2010. Ondanks de lage opkomst van verkopers waren de kopers die ik sprak niet ontevreden, en de verkopers die ik sprak ook niet. Een geslaagde dag dus, voor iedereen.
Terug naar de Motorpagina