Terug naar de Motorpagina


Onderdelendag Dutch CX-V club 2013
Aan het begin van het motorseizoen houdt de Dutch Honda CX-V club elk jaar een 'onderdelendag'. Wie wat onderdelen te veel heeft neemt ze mee voor degenen die, tegen een meestal zeer schappelijke prijs, nog juist dat ene onderdeeltje zoekt.

Hoewel mijn motorseizoen al weer een paar weken onderweg was, had ik wel een flink aantal onderdeetljes en onderdelen over. De delen van de “Zwarte Zwerver” , die nu als “Rode Reservist”door het motorleven ging, een aantal dingen die ik in de loop der tijden teveel bij elkaar gesprokkeld had, en nog wat spul. Deze keer werd er dus niet per CX naar het onderdelen gebeuren gereden, maar met de auto, want daar kan toch echt heel wat meer in meegenomen worden.

Om ongeveer 10:30 reed ik bij Abemec naar binnen. Iedereen was aan het uitladen, waarbij de auto zo ver mogelijk naar voren werd gereden, en dan de spullen daarachter werden uitgestald. Een goed idee, dan hoeft er niemand ver met de handel te lopen.

... spullen daarachter uitgestald ...
... spullen daarachter uitgestald ...

Dus werd er achter mijn autotje een verkoop plekje ingericht waar tank, zijschildjes, startmotor, CDI, valbeugels, koffers met kofferrek en nog veel meer werd uitgestald, ten behoeve van de hopelijk drommen CX-ers die allemaal net dat onderdeeltje moesten hebben wat ik had liggen. Je weet maar nooit.

Zelf ging ik ook een rondje maken langs het uitgestalde spul. Zoals ik al zei: je weet tenslotte maar nooit. Niet dat ik iets nodig had, kijk, dat had ik al, en dat ook al, daar had ik geen interesse in, want dat past niet op een CX500(zAB) en dat hoef ik ook niet. Maar wat is dat? Zie ik dat goed?, even nader bekijken.

"Dat" bleek een tellerset te zijn, maar nog gemonteerd op de ophangbeugels die bij een Polaris kuip horen. Het polyester afdekkapje lag er niet bij, en voor tellerset + beugels vroeg de verkoper 15 euro. Waarop ik vroeg wat de beugels los dan moesten kosten. Nou, die mocht ik voor vijf euro meenemen. Vlug werd er wat gereedschap gehaald, en even later liep ik met de nieuwe aanwinst naar de auto. Nou moest ik nog wel even iets verkopen, want het was wel de bedoeling om met minder naar huis te gaan dan ik had meegenomen......

En net als ik denk dat iedereen er wel is, en dat er voldoende keuze voor de meesten van ons is, komen Toto en Teto binnenrijden, met een grote auto plus aanhanger barstensvol met onderdelen, waaronder zelfs een complete Silverwing. Waar ik aan vijf minuutjes voldoende had voor het uitstallen van de schamele koopwaar, zijn T&T ruim een kwartier bezig om krat na krat uit te laden. Als ik dat zo eens bekijk bekruipt me het angstige voorgevoel dat er vandaag aan mijn kant niets verkocht gaat worden.

Een welkomstwoord van Coen opent officieel de dag, Officieel, want her en der werd er al rondgekeken, en zelfs hier en daar wat verkocht. Om nou te zeggen dat de handel levendig was, nee, dat niet. Maar toch vond menigeen nu net dat ene onderdeeltje waar hij of zij naar op zoek was.

... net dat ene onderdeeltje ...
... net dat ene onderdeeltje ...

Worstenbroodjes en (vegetarische) pizza-broodjes werden, op kosten van de club, rondgedeeld, de koffie was gratis, en de sfeer was ontspannen. Om de clubkas iets aan te vullen (de kosten van de worstenbroodjes moesten er natuurlijk uitkomen) werd evenals het vorige jaar een tweetal verlotingen gehouden. Lootjes per stuk één euro, per zes stuks vijf euro. De prijzen varieerden van een wandklok, een set schroevendraaiers en een set kandelaars tot aan een mini-tafelvoetbalspel en een laser waterpas.

Naast het verkopen werden er ook nog andere zaken onderling besproken. Zo kwamen Wouter en Michael mij met raad terzijde staan in verband met een eventueel bezoek aan het Engelse treffen, en gaf Theo J. onder grote belangstelling een demonstratie carburateurs schoonmaken. Met de hulp van Henk's zojuist uit de loterij verkregen schroevendraaier set.

... een demonstratie carburateurs schoonmaken ...
... een demonstratie carburateurs schoonmaken ...

Zo tegen een uur of half drie wordt er al weer aardig opgeruimd. De meeste kopers hebben wat ze hebben willen, en de meeste verkopers zien dat de markt verzadigd is, zoals dat heet, en pakken hun boeltje. Net als hen leek het mij een goed idee om dat ook te doen, en een kwartiertje later liggen de overgebleven zaken weer achterin het autootje. Snel maak ik even de balans op: verkocht een koplamp omhulling, een koplamp, een set valbeugels. Helaas niet verkocht: een oude Krauserrek, en de set Sigma koffers.

Om 15:15 vertrek ik uit Veghel, om over de snelweg terug naar Ede te rijden. En als ik thuis aankom, dan laat ik de hele boel lekker in de auto liggen, want dat komt morgen wel. Het was een heel leuke dag en een gezellig gebeuren, maar ik ben wel een beetje moe van alles. Ook het verslag van de dag moet maar even een paar dagen wachten, eerst een beetje bijkomen.........
Terug naar de Motorpagina