Terug naar de Motorpagina


De Tweede Veluwe Toertocht

28 September 2013


Download "TYRE" TomTom/ITN bestanden

Met rechter muisknop op de download klikken, en "opslaan als.."kiezen>


Deel 1 2e Veluwe rit download_1
Deel 2 2e Veluwe rit download_2
Deel 3 2e Veluwe rit download_3

2e Veluwe rit totaal download_itn

Download "TYRE" Garmin/GPX bestand ??

2e Veluwe rit totaal download_gpx


De Route


Wanneer Op zaterdag 28 september ga ik de Tweede Dutch CX-V club Veluwe rit rijden.

Wat Een toertocht over de Veluwe, met een lengte van ca. 125 km.

Wie Voor alle Dutch CX-ers en andere motorrijders.

Hoe Een motorrit in drie delen

Deel 1 Het vertrek vind plaats in Otterlo, cafe "De Waldhoorn", Dorpsstraat 2, waar vanaf 10:30 verzameld kan worden. Om 11:00 wordt geprobeerd te starten met de tocht, die ons via Hoenderloo, Beekbergen en Ugchelen naar Assel en Hoog-Soeren brengt, om na een uurtje te eindigen in Nieuw-Miligen, voor een lunchpauze bij Bud's, beter bekend als de locatie van de CX-stamtafel "Veluwe".

Dit eerste deel heeft een lengte van 43,15 km en duurt daarmee ongeveer 0:55 uur

Veluwe rit Deel 1
Veluwe toertocht Deel 1


Deel 2 Vanaf Bud's gaan we na een uurtje of zo verder, langs een smal weggetje naar het buurtschap Ouwendorp. Vanaf daar gaat het verder naar Garderen, Speuld, Leuvenum en Elspeet. Over de Elspeetse Heide gaat het tenslotte naar Vierhouten en Gortel, om dit tweede deel te laten eindigen bij Restaurant "De Triangel" te Wenum/Wiesel.

De lengte van dit tweede deel is 42,64 km, en de rijtijd is ongeveer 0:55 uur

Veluwe rit Deel 2
2e Veluwe toertocht Deel 2


Deel 3 Drie kwartier rust moet voldoende zijn voor de rook en andere pauzes. We vertrekken, en steken de Apeldoornseweg over, en rijden langs de Wenumse watermolen. Bij Apeldoorn nemen we de hoofdweg weer want om bij het volgende 'mooie' stuk weg te komen moeten we nu wel bijna 12 km de N344 volgen, helemaal totaan Bud's, maar het uitzicht over de lange weg door de bosrijke omgeving maakt weer een hoop goed. Door Kootwijk gaat het, en dan door de binnenlanden van Harskamp naar Wekerom. Via het buurtschap Roekel komen we weer bij het beginpunt, Otterlo.

Deze 39,39 km zijn het laatste en kortste stukje van de Veluwerit, maar dit ritje duurt toch bijna 0:51 uur.
Veluwe rit Deel 3
2e Veluwe toertocht Deel 3De totale afstand is volgens "TYRE" 125,21 km, en daarbij geeft het programma een totale rij-tijd van 2:39 uur.

Omdat ik geen idee heb hoe lang de diverse pauzes gaan duren kan ik hooguit een schatting geven van de totale duur. En ik denk dat we toch wel een uur of 5 aangenaam bezig zullen zijn.....


Onvoorziene omstandigheden voorbehouden.Deelname is op eigen risico. De organisatie en/of de Stichting Honda Dutch CX-V Club kan bij ongeval of schade, van welke aard dan ook, voor, tijdens of na de toertocht op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld.Terug naar de Motorpagina