Terug naar de Motorpagina


Tot ziens Zwarte Zwerver


Na alle commotie over de haperende en vooral heel erg benauwde 'Rode Rakker' zou je bijna vergeten dat er nog een motor achter het huis stond. De 'Zwarte Zwerver' stond rustig en helemaal klaar te wachten totdat de nieuwe eigenaar, Paul, hem op kwam halen. Op Koningsdag 27 april, een dag na de zo memorabel verlopen motorzegening te Grubbenvorst was het dan zover. De accu werd aangesloten, verlichting nog een keertje getest, en de motor gestart. Het kleine stukje naar de straat leverde toch een gevoel op : wat jammer, maar afspraak was afspraak, en eerlijk gezegd, het was beter dat deze motor naar een volgende eigenaar ging. Voor de straat werd de motor neergezet. Als Paul de straat in zou rijden zou hij meteen zien waar je moest zijn voor een CX.

Het duurde eventjes maar dat was niet erg, Paul had laten weten dat hij wat later kwam. En even later bleek ongeveer 11:00 uur te zijn. Een auto met aanhanger stopte, en draaide achteruit ons straatje op. Juist, dat was Paul. De kennismaking was eenvoudig, de CX stond klaar. Maar ik kon het niet laten om een paar kleine aanwijzingen te geven wat er nog niet helemaal origineel aan deze CX was. Het afgesproken bedrag werd overhandigd, en Paul gaf de verzekering dat hij zo snel mogelijk de CX op zijn naam zou laten zetten.

... een paar kleine aanwijzingen ...
... een paar kleine aanwijzingen ...

Daarna werd de CX weer gestart, nu door Paul, en achter de aanhanger gemanoeuvreerd. Er lag al een plankje klaar, namelijk de los gehaalde achterklep van de aanhanger, en Paul stuurde de CX simpeltjes via dat smalle plankje omhoog. Hij had het kennelijk vaker gedaan.

Terwijl de 'Zwarte Zwerver' vast gezet werd stopte er een tweede auto. Dit waren Jeroen en zijn vriendin, die een ander stukje 'Zwarte Zwerver' kwamen ophalen, namelijk het kofferrek en de bijbehorende koffers. Terwijl ik die spullen uit de schuur haalde spraken zij even met Paul, over, hoe kan het anders, motoren en motorreizen. Met wat euro's minder, en een kofferset rijker vertrokken ze weer.

Het duurde nog even voordat Paul vertrok, want een kopje thee ging er natuurlijk wel in. Maar daarna was het tijd voor hem om weer in de richting van Rijnsburg te gaan. Ik keek hem, maar vooral toch ook de 'Zwarte Zwerver' na. De achtertuin was een stuk leger geworden.........
Terug naar de Motorpagina