Terug naar de Motorpagina


'Meet and Greet' 500 Euro challenge


In 2014 had Borizs een '500 Euro Challenge' georganiseerd. En het was zo succesval, dat er ook een 2015 editie kwam. Op het forum van de Dutch Honda CX V twin club kwam de uitnodiging om de deelnemers aan die 500EC eens te ontmoeten. Of je mee zou rijden of niet, je was welkom.

Elf mei 2015 was, na een aantal zeer mooie dagen, wat het weer betreft duidelijk onder de maat. Regenbuien en windstoten, niet helemaal mijn meest aantrekkelijke condities om op de motor te rijden. Aan de andere kant had ik geen zin om met het auto-tje naar Harderwijk te gaan. Dus was de oplossing: regenkleding meenemen, want je weet maar nooit. Met JiMi, die van plan was het tweede deel mee te maken, werd contact opgenomen, maar JiMi had andere bezigheden, en zou met de auto in Harderwijk arriveren.

Net toen het droog werd, vertrok ik. Het Rakkertje startte prima, de weg was wel vochtig, maar het regende in elk geval niet. TomTom was voorzien van de juiste eindbestemming, en Harderwijk was goed te vinden. Alleen die wind, die zorgde af en toe nog voor een flinke zwieperd naar de andere kant van de rijstrook. Ondanks de wind was het een prettig ritje, en eenmaal in Harderwijk aangekomen wees de TomTom me de juiste weg naar Hotel-Restaurant Monopole, aan de buitenrand van Harderwijk, waar de kennismaking van de 500 Euro Challenge zou plaats vinden.

Nog wel even een plekje vinden waar ik de motor kon parkeren, maar dat was heel eenvoudig, want er waren speciale motor-parkeervakken. Kijk, dat is mooi. Er stond al het een en ander aan bezienswaardigheden, en zo te zien waren er ook een aantal deelnemende motoren hier geparkeerd. Net toen ik al dat moois even nader wilde bekijken hoorde ik mijn naam zeggen. Achter me stond JiMi, die ook net was aangekomen. Samen bekeken we de motoren, en verhip, die GL500 kende ik.... De sticker op de zijkant bevestigde mijn vermoeden: ook Nick, een Santiago-ganger, was er. Tijd om binnen te gaan kijken, ook al omdat het toch stiekum zachtjes begon te regenen.

... speciale motor-parkeervakken  ...
... speciale motor-parkeervakken ...

Binnen was de groep snel gevonden. Daar waar de meeste motorkleding in de buurt lag, daar moeten we zijn. Handen werden geschud, namen genoemd, en warme chocolademelk besteld. Nog even mijn eigen spullen tussen de al her en der verspreid liggende motorkleding wegleggen, en een zitplaats vinden. Zo, dat was dat.

Borisz verwelkomde iedereen, ook degenen die niet zouden meerijden. Want die waren er, die gewoon een leuk stukje hadden willen rijden deze dag, en mee waren gereden met mensen die wel met de 500 Euro Challenge mee gingen doen. Zo had een ieder zijn eigen verhaal te vertellen. Over welke motor mee ging, hoe het met de voorbereidingen stond en nog veel meer. Nog een rondje chocomel of koffie, en verhalen links en rechts, een gezellig samenzijn terwijl de regen buiten tegen de ruiten kletterde.

... een gezellig samenzijn  ...
... een gezellig samenzijn ...

Maar het werd toch tijd om huiswaarts te gaan. Toen de regen wat minder heftig te keer ging werd er van een ieder afscheid genomen, en werd het motorpak weer aangetrokken. Buiten bleek het toch nog flink te miezeren, maar in de zijkoffer zat mijn regenjas, en de regenbroek zat nog in de motorbroek geritst, dus ik was klaar voor wat er mocht komen. TomTom werd gevraagd om een route uit Harderwijk te vinden, en er werd afscheid van Borizs en JiMi genomen. Op huis aan, dan maar, ondanks de steeds toenemende regen.

De eerste paar honderd meters was het een beetje glibberen op de klinkers, maar daarna ging het beter, helemaal toen ik weer op de doorgaande asfaltwegen kwam. TomTom wist bijna nog beter als ik waar de weg naar huis langs moest gaan, en zo reed ik rustigjes aan, beschermd door de Polaris kuip, door de regen naar huis. Hier en daar kreeg ik nog een zwieperd van de wind te verwerken, maar dat hoort er nou eenmaal bij. En in de buurt van Ede werd het al weer een beetje droger. Zonder veel opmerkelijk avonturen parkeerde ik de "Rode Rakker" op z'n plekje achter het huis.

Bleef de vraag over: de laatste week meegaan of niet?


Terug naar de Motorpagina