Terug naar de Motorpagina


Een CX voor de 500 EC


Op deze donderdag zou Borisz bij mij de tweede CX ophalen, die pas twee of drie weken op mijn naam stond. Zo snel kan dat gaan. En dus stopte om half drie een auto met aanhanger voor de deur, en een bekende figuur stapte uit. Ik nam hem meteen mee naar de CX, en terwijl ik de door Borisz meegenomen lekkernijen in de bijkeuken zette, en de sleuteltjes ophaalde, ging Borisz zijn nieuwe aanwinst bekijken.

Met de sleutels in de hand kwam ik terug, en vond hem breed lachend op de motor zitten. Nou ja, hij wilde hem toch hebben, dus echt vragen hoefde niet. Ik vertelde dat de accu vier dagen geleden aan de lader had gehangen, en dat er sindsdien niets was gedaan. Dus, laten we het maar eens proberen, was de opvatting. Contact aan, choke uitgetrokken, vrijstand gecontroleerd, en starten maar. Helemaal vlot ging het niet, maar na een poging of drie sloeg de motor aan, en bleef nog draaien ook. Ja, het is een CX.

Het ruitje van de Polaris werd toch nog op mijn eigen CX gezet, Want ja, het ruitje was wel van een veel betere kwaliteit dan het ruitje wat al jaren op de Rode Rakker zat. Borisz vond het niet erg. Ook de bij de CX behorende gereedschap setje mocht ik rustig houden, want, zo zei hij, hij had nog meer.

Terwijl de koffie werd gezet gingen we de motor overschrijven, en terug gekomen was het eerst koffie drinken, dan motor opladen. Een kwestie van de juiste prioriteiten. Maar daarna was het wel tijd om wat te gaan doen. Een oprijrek werd achter de aanhanger gelegd, de motor werd gestart en op de juiste plek gereden, en met een flinke aanloop wisten we de tweehonderd en nog wat kilo van de CX op de kar te krijgen. Terwijl Ben, Rob en ik de CX overeind hielden plaatste Borisz de eerste spanbanden om de CX op zijn plaats te houden op de reis naar zijn nieuwe thuis.

... op de juiste plek ...
... op de juiste plek ...

Nog een bandje hier, en nog eentje daar, het was duidelijk te zien dat hij het vaker had gedaan. De motorhoes werd ook ingeladen, evenals een reserve zadel, waarvan de hoes misschien gebruikt kon worden om het zadel van de CX, wat met tape overdekt was, te verfraaien.

En daarna was het tot ziens aan deze CX, en aan Borisz. Een paar minuten later draaide de auto de bocht om, en was ik weer officieel een 'single CX' man.

Ergens toch wel jammer.......

Terug naar de Motorpagina