Terug naar de Motorpagina


Een verlate onderdelendag


Het was er nog niet van gekomen, zo bleek, om in 2019 een locatie te vinden voor de onderdelendag van de Dutch Honda CX V-Twin club. En op de stamtafel die maand werd het onderwerp dan ook uitvoering besproken. Maar zo zei Henk, kan het misschien hier, bij Buds. Datzelfde idee had ik ook gehad, maar zou het wel praktisch zijn? Er werd besloten dat ik even met diverse mensen contact zou opnemen, en dan zouden we wel verder zien. Coen, voorzitter van de club, vond het wel een goed idee, maar de enige datum die een beetje uitkwam, vanwege verschillende redenen, was 28 April, en dat was een dag die in een vakantie viel, gewoonlijk een drukke dag voor restaurants en zo. Maar Oscar van Bud's vond dat er wel een mouw aan te passen zou zijn, en zo was er dan toch nog een dag waarop een ieder zijn overtollige spullen aan de man , of vrouw, zou kunnen brengen.

De week ervoor was ik al min of meer druk bezig geweest om bakken en dozen na te zoeken naar dingen die ik om de een of andere treden belangrijk had gevonden om te bewaren. Het grootste deel was, zo realiseerde ik me al een keer of twee, misschien wel drie mee geweest naar een onderdelendag. En dus ook weer net zo hard mee terug genomen. Dat moest maar eens afgelopen zijn. Als het deze keer weer terug kwam.... Maar dat had ik me al vaker voorgenomen. We zouden het wel zien.

Zo tegen 12:00 arriveerde ik bij Buds. Aan de zijkant/achterkant was er voor de CX club ruimte gereserveerd voor het marktplein, om het zo maar te noemen, gedeeltelijk onder de kap, waardoor bij een regenbuitje we toch droog konden blijven. Maar regen kwam er niet, ondanks de grijze dreigende wolken die overtrokken. Druk was het ook al niet, ook weer vanwege de grijze dreigende wolken. We hadden het hele terras vrijwel voor ons alleen......

... onder de kap ...
... onder de kap ...

Op een half tentzeiltje werden de schatten die ik had meegebracht uitgestald. En daarna, daarna was er koffie. Er waren ook CX-ers, en die hadden ook hun overtollige spullen meegebracht.

Om nou te zeggen dat er levendig gehandeld werd dat zou overdreven zijn. Hier een pakking, daar een 7 Volt regulator, en weer ergens anders een spatbord. Gewoon gemoedelijk. Langzaam schoof de tijd verder, en ik besloot om, daar we toch bij een restaurant zaten, om een hapje te gaan eten. Dat goede voorbeeld werd al snel gevolgd door Frans.

Ook was er de gebruikelijke een verloting, waarbij kleine en grotere prijzen werden uitgedeeld. En verder, verder was het vooral gezellig, werden technische tips uitgewisseld en eventuele problemen besproken. Een gewone CX-bijeenkomst dus..

... vooral gezellig ...
... vooral gezellig ...

Om 15:00 vond ik het wel weer genoeg geweest,. De overgebleven onderdelen werden ingepakt en in de auto gezet. Van de aanwezigen werd afscheid genomen, en tot de volgende keer, in Vechta of op SJK..

Ik had niet zoveel verkocht als ik had gehoopt, en in plaats van minder had ik toch weer meer meer terug genomen. Maar het nieuwere spatbord zou vast wel beter op mijn CX staan als het spatbord wat er nu op zat, met de grote roestplek in het midden.

De overige spullen werden een paar dagen later, met een foto erbij, op de site van de club aangeboden, voor wie het wilde hebben. Een paar dagen later werd het spul opgehaald door Erikcx. Hij was er blij mee, en ik ook......

Terug naar de Motorpagina