Terug naar de Motorpagina


SJK 2019 - Proloog

SJK 2019

Sint Jansklooster 2019

Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3        Epiloog


SJK, het grote treffen van de Dutch Honda CX V-twin club, werd in 2019 gehouden op 16, 17, en 18 Augustus. En de zomer van 2019 had vele dagen van goed weer gegeven, ja, zelfs een hittegolf met echt hoge temperaturen van tegen de 40 graden Celcius. Dus voor het treffen van de club zou het ook wel loslopen. Maar zoals aan al het goede een einde komt, was er ook een (voorlopig) einde aan de warme dagen van Juli en Augustus. Voor het SJK weekend waren de weersvooruitzichten nogal aan de natte en sombere kant. En dat zat me niet echt lekker.


Ja, natuurlijk wilde ik naar SJK. Ik had op de camping aldaar een caravan als slaapplekje geregeld, en ook was ik als vrijwilliger bij diverse activiteiten ingedeeld. Maar ook had ik sinds een week of vier een andere motorfiets, een Honda Deauville NT650 in plaats van de vertrouwde en trouwe Honda CX500, de 'Rode Rakker'. Met deze andere motor waren tot dusver een aantal ritjes gemaakt, maar erg ver en erg lang had ik er nog niet mee gereden. En om nu in dreigend weer op pad te gaan, was dat wel slim?


Daarnaast was ik zelf ook niet helemaal fit, beetje te veel aan mijn hoofd. Nee, alles bij elkaar genomen was het beter om de andere Honda, de vierwielige, te nemen voor de reis naar Sint Jansklooster. Een bijkomend voordeel was ook dat er veel, erg veel meer bagage in kon als op, in en aan de Deauville.



Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3        Epiloog


Terug naar de Motorpagina