Terug naar de Motorpagina


SJK 2021 - Proloog

SJK 2021

Sint Jansklooster 2021

Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3        Epiloog


Op de agenda van de Dutxh CX-V twin club staat, zoals elk jaar, in de derde week van augustus het langzaamaan bekende CX-club treffen ingepland. Helaas ging dat treffen in 2020 niet door wegens de heersende Corona-crisis. Nu, in 2021, werd er weer nagedacht en gepeinsd over het al dat niet doorgaan van dit treffen, het eerste formele CX treffen in Europa. Kan het, of kan het toch niet? De dagelijkse besmettings cijfers werden nauwlettend in het oog gehouden, overleg met diverse min of meer deskundigen werd gehouden, en toen kwam met besluit: Ja, het gaat door !


... het gaat door ! ...

... het gaat door ! ...

Om nou te zeggen dat de zucht van verlichting door heel Nederland hoorbaar was is wat overdreven, maar binnen de CX-club was het duidelijk hoorbaar. Wel werd er deze keer veel meer aandacht aan de voorinschrijving gegeven. En werd een ieder met nadruk verzocht om echt bij corona verschijnselen NIET te komen.


Ondanks de opzet om eerst de Nederlandse clubleden te laten inschrijven, en daarna pas buitenlandse gasten toe te laten werd de lijst met aanmeldingen al snel door onze Duitse vrienden gevonden, en ingevuld. Al met al bleef het aantal aanmeldingen met ongeveer 60 achter bij vorige jaren. Niet zo heel erg, dan is de moeizaam te handhaven anderhalve meter toch wat makkelijker.


Ik zelf had voor de nacht weer een slaapplekje geregeld, ver bij het min of meer verwachte luide feestgedruis vandaan, En ook had ik mezelf weer op de lijst met vrijwilligers laten zetten. CX-loos als ik was, was het geen probleem om op de motor te komen. Maar, die Deauville NT650v4 moest dan wel op het achterste deel van het grote parkeerveld gezet worden. Alleen het weer, dat gaf nog kopzorgen. Maar daar zou wel weer een oplossing voor komen.


Coen, voorzitter van de CX-club, had laten weten dat het mogelijk was om op donderdag de 19de, een dag eerder te komen, nu we elkaar zolang niet 'live' hadden gezien. Dat werd me net iets teveel, en paste ook amper in de persoonlijke planning. Dus werd het gewoon vrijdagmorgen dat ik vertrok.Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3        Epiloog


Terug naar de Motorpagina