Terug naar de Motorpagina


De CX onderdelendag van 2023


Een week na de motorzegening in Grubbenvorst (was het pas een week ? ) was het alweer tijd voor het volgende evenement op de CX-kalender, en wel de onderdelendag. Het opbouwen, dus uitstallen van koopwaar, begon om 11:30, en het kooplustige publiek was vanaf 12:30 welkom bij Buds Tolhuis nr. 11, de plaats van de Veluwse Stamtafel.


Zoals al eerder gezegd, ik ben CX loos, maar nog steeds heeft deze motor een warm plekje in het motorhart, dus ging ik ook naar de onderdelendag. Waarschijnlijk was er voor mij niets te koop, en zeker niet te verkopen, maar gezellig is het altijd.


Met Lieke, Kaithlyn en JiMi werd een vertrektijd afgesproken, en dat lukte allemaal wonderwel. Dus, op weg dan maar naar Nieuw-Milligen.


Op een klein incidentje na, waarbij Lieke met haar zijspan krachtig moest remmen voor twee mountainbikers die een spelletje 'plotseling oversteken' deden, was de rit vrij kalm en rustig. Geen snelweg, rustigjes aan binnendoor, waarbij ik de volgers goed in de gaten kon houden. Iets voor 12:30 werden de motoren dan ook neergezet bij Buds.


... motoren neergezet bij Buds ...

... motoren neergezet bij Buds ...

We waren niet de eersten, en werden dan ook hartelijk verwelkomt door de reeds aanwezigen. Helm en het warme pak werden op een stoel gemikt, en wat is hier nu allemaal. Het was niet helemaal het eerste, maar het kopje koffie, aangeboden door het bestuur, was wel het eerste hoogte puntje, en ik liet het me goed smaken.


Daarna ging ik toch eens even kijken wat er nou allemaal voor moois en minder moois werd aangeboden. En ja, dan gaat het CX bloed ernstig kriebelen, en dan moet ik mezelf voor de zoveelste keer voorhouden dan het echt onverstandig is om een CX aan te schaffen. En ik had nu een goede en betrouwbare Deauville....


... moois en minder moois ...

... moois en minder moois ...

Tussen de berg spullen vond Kaithlyn een CX custom achterspatbord. En in de juiste uitvoering zodat de knipperlichten van haar CX net iets verder naar achteren geplaatst konden worden waardoor een tassen-set op de CX zou passen.


Jimi, die niets nodig had van de uitgestalde ijzerwaren, besloot dat het tijd was om wat te eten, en dat vond ik een goed idee. Twee broodjes hamburger werden besteld, en toen deze werden gebracht wist Jottum ook wat hij wilde eten.....


... broodje hamburger ...

... broodje hamburger ...

En toen, ja, toen was het tijd om toch nog even rond te snuffelen, dingen op te pakken en te bekijken, en een incidentele vraag over CX gerelateerde zaken te beantwoorden. Maar ook tijd om nog even rustig te gaan zitten en van het gezelschap te genieten.


Toch, na een kwartiertje of zo, begon het te kriebelen, en wel de bekende weggaan kriebels. Ik ging eens informeren wie er mee terug zouden rijden in de richting Ede, en dat bleek zo ongeveer hetzelfde clubje te zijn als op de heenweg. Motorkleding werd bij elkaar gezocht, afscheid werd genomen van degenen die nog even bleven, en daar gingen we. Rustig toerend via Harskamp en Otterlo naar Ede, en gelijk aan het liedje van de tien kleine visjes verliet de een na de andere de groep, om de laatste meters naar huis te rijden. Zo bleef ik (natuurlijk) als laatste over, en parkeerde na een leuke middag de Deauville achter het huis. Nee, ik had niets gekocht op die CX onderdelen dag, tenslotte had ik geen CX meer. Maar het was wel gezellig geweest....
Terug naar de Motorpagina