Terug naar de MotorpaginaVechta 2023 - Proloog


Proloog        Dag 1        Dag 3        Dag 3


Niet al te ver over de grens tussen Nederland en Duitsland ligt de provinciestad Vechta. Een hogeschool heeft sinds 2010 de status van universiteit, en in de streek rond Vechta worden paarden gefokt. Ook is er op beperkte schaal nog turfwinning. Hoewel al deze zaken best wel interessant zijn is er voor de motorrijder, en met name de Honda CX rijder nog een punt wat het vermelden waard is.


Elk jaar (corona uitgezonderd) wordt hier door de Noord - Duitse Weser-Ems-Elbe CX club een treffen georganiseerd. Waren er in de vroege jaren van het gebeuren 600-700 motorrijders aanwezig, in latere tijden verminderde dat aantal tot een 250 personen. Maar toch, 'Vechta' is nog steeds 'Vechta', een verzamelplaats voor alles en iedereen die de liefde voor die opmerkelijke motorfiets, de CX500 en diens nakomelingen, hoog in het hart dragen.


... de CX500 en diens nakomelingen...

... de CX500 en diens nakomelingen ...

En nu was het dus al weer de 25ste keer dat de Duitse club die evenement organiseerde. Ook andere motoren zijn welkom, en zelfs zonder motor mag je deelnemen. Dus nu ik op een Deauville reed, in plaats van een CX500, was ik toch welkom. Gaan of niet gaan? Natuurlijk wel !


Er werden pogingen gedaan om met deze of gene samen te gaan rijden. Maar deze pogingen om tot een afspraak te komen stranden allemaal, vanwege verschillende zwaar of minder zwaarwegende redenen, Zo vond ik een vertrektijd van 8:30 wel heel erg vroeg.....


Zoals elke keer was het uitzoeken en inpakken weer een heel gebeuren. Het moest allemaal wel passen op en in de motor, en zo heel erg veel ruimte was er niet. Maar had ik nu echt twee handdoeken nodig, en die extra dikke trui was, met de verwachte temperaturen in het weekend was ook niet noodzakelijk. En zo, dit wel en dat niet, werd de stapel met mee te nemen spullen kleiner en kleiner, totdat ik uiteindelijk zag dat er zelfs nog ruimte over was in de topkoffer. Twijfel sloeg toe: had ik nu te weinig ingepakt ?


Donderdagavond werden koffers en tent klaargezet. Nee, niets vergeten, zo leek het.


Proloog        Dag 1        Dag 3        Dag 3


Terug naar de Motorpagina