Terug naar de Technische pagina


Temperatuur grafiek CX500
grafiek
... temperatuur grafiek ...

De functie "trendlijn toevoegen" van Excel kan aan de hand van vier bekende punten een lijn tekenen die de waarde van de weerstand over het hele aangegeven temperatuur bereik weergeeft. Deze grafiek is hierboven afgebeeld.


grafiek
... temperatuur, weerstand en stroomsterkte ...

Met wat extra rekenwerk (door Excel, niet door mij) is het mogelijk om de stroom weer te geven, die gaat lopen bij de verschillende spanningen die door de meter gaan. Deze grafiek is hierboven afgebeeld.

De laatste grafiek laat duidelijk zien dat, indien de voltage-regulator defect is, en 14 volt geeft (rode lijn) in plaats van de normale 7 volt (gele lijn), de temperatuur aflezing veel hoger uitkomt dan de aflezing bij het juiste voltage, bij gelijke temperatuur.
Wat in de technische pagina's beschreven staat hoeft niet altijd de enige manier, werkwijze, of zelfs juiste opvatting te zijn. Ook de schrijver van deze pagina's heeft zijn beperkingen, en kan nog veel leren van en over de CX500 en aanverwante motoren.
Pas toe wat je kunt gebruiken, maar gebruik vooral je gezonde verstand. De schrijver van deze pagina's kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor mislukkingen, storingen, fouten of domme pech.
Terug naar de Technische pagina