Terug naar de Index


EMINENT


Het huidige "Eminent" is een rechtstreekse opvolger van het 'oude' "Eminent". Na het faillissement in 1992 heeft het bedrijf, onder een nieuwe leiding, een succesvolle doorstart gemaakt.

CONTENT


Na het faillissement van Ri-Ha heeft één der personeelsleden, de huidige directeur van Content, een nieuw bedrijf opgericht. Hoewel Content er nadruk op legt niet direct de opvolger van Ri-Ha te zijn, is door deze 'indirecte afstamming' een vermelding op deze pagina toch op zijn plaats

VISCOUNT


Viscount, (onderdeel van Galanti Electro Music, G.E.M) in Italië is in de loop der jaren uitgegroeid tot één der grootste orgelbouwers. In Nederland wordt onder de merknaam "Domus" een aantal orgels op de markt gebracht.

JOHANNUS


Johannus orgelbouw, de opvolger van "Electronium" mag zeker niet onvermeld blijven in deze lijst met bekende en minder bekende orgelbouw namen. Bij Johannus vierde Versteegt zijn grootste triomfen. Het bedrijf heeft het oude pand verlaten en is in een nieuw gebouw verder gegaan met het ontwikkelen en produceren van elektronische klassieke orgels.

I.S.A. orgels.
Nadat een aantal werknemers van "Johannus" het bedrijf hadden verlaten begonnen ze met het opzetten van hun eigen orgelbouw firma, met het merk "Monarke". Het bedrijf overleefde de moeilijke aanloop jaren niet en het orgelmerk werd door "Johannus orgelbouw" opgekocht, waar het nu tot de top-modellen van het bedrijf behoord.


VAN DER POEL KERKORGELS

Van der Poel Kerkorgels is ontstaan toen Adriaan van der Poel, nadat hij bij twee gerenomeerde bedrijven had gewerkt, op aandringen van diverse organisten zelf zijn elektronische orgels is gaan ontwerpen. Hij gebruikt een geheel eigen principe van toonweergave, en geeft daarmee zijn orgels een geheel eigen geluid.