Terug naar de Motorpagina


Vechta 2008


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3


Evenals voorgaande jaren jaar houd de Duitse Weser/Ems/Elbe CX club een treffen voor CX en andere motoren vlak bij de stad Vechta, in Nedersaksen. Dit treffen staat algemeen bekend als "Vechta", en vroeg in het jaar werden er al plannen gemaakt. "Wie gaat naar Vechta?" was een veelgehoorde vraag op de nieuwjaarsreceptie, en tijdens de onderdelenmarkt van de Dutch Honda CX-V club.
"Vechta" is het grootste CX-gerelateerde gebeuren van noord-europa, en het treffen van 2008 vond plaats van 23 tot en met 25 mei.
In 2007 was ik voor het eerst naar "Vechta" gegaan. De "Rode Rakker" en ik waren heelhuids, en beladen met goede ervaringen, veilig teruggekeerd uit die verre stad.

Op het forum was een item gestart over wie wanneer en hoe laat ging en langs welke route. En ja, alleen gaan of niet was nu de vraag. Ik besloot om me aan te sluiten bij Joost, Antoon en Eric, en stuurde Eric een mailtje, maar had tot twee dagen voor het geplande vertreek nog niets teruggehoord gehoord. Een telefoontje van Theo J. die van Joost nog een onderdeeltje voor een CX kreeg loste de zaak op, want even later werd ik door Joost opgebeld. Of het mailtje was aangekomen. Niet dus. Maar Joost, Antoon en Eric zouden om half tien bij "de Slenk" zijn, een tankstation aan de A50. Of mij dat ook uitkwam. Dat zou wel lukken. Nu de "Rode Rakker" weer over een goede electra beschikte, kon ik gewoon op mijn eigen CX naar Vechta rijden, en hoefde ik niet op het aanbod van Erik uit Nijkerk in te gaan, om zijn Silverwing te lenen.


... CX tourmachine ...

De volgende ochtend bepakte ik mijn gekuipte CX, die met kuip en volle bepakking eruitzag als een doorgewinterde CX-tourmachine. Op weg ging ik, naar mijn tweede "Güllepumpetreffen".


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3


Terug naar de Motorpagina