Terug naar de Motorpagina


SJK - Proloog

SJK 2009

Sint Jansklooster 2009


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3        Epiloog


Het jaarlijkse treffen van de Dutch Honda CX-500 club viel in 2009 op 14, 15,en 16 Augustus. Traditioneel is er op één van die dagen regen, maar dit jaar leken de weergoden ons zeer gunstig gezind.

Op het clubtreffen zou de tweede CX-kleppendeksel race gehouden worden. Mijn 'Harmonia Axiridis' zou meedoen, natuurlijk. Maar kon ik niet snel nog even wat anders verzinnen?
Als ik nou eens.......

Het grote probleem bij een kleppendeksel racer is dat het karretje tegen de zijkant van de baan kan 'vastlopen'. Volgens de reglementen is zijdelingse geleiding niet toegestaan. Niet toegestaan? Ook goed, dan doen we het anders.

Vier zwenkwieltjes, een rond stukje MDF, en een kleppendeksel, aangevuld met een flink gewicht vormen de onderdelen van de 'Inertia'. In theorie moet, als de wagen tegen de zijkant botst, de massa van het wagentje ervoor zorgen dat het wagentje op zijn zwenkwielen ronddraait, en zo, al tollend, doorrijd en de finisch bereikt.
Dat is de theorie.

Maar of dat gaat lukken?Op donderdag avond werden de koffers van de CX gevuld met alle dingen die ik echt nodig zou hebben. Maar ik moet wel een helehoop vergeten zijn, want er was zowaar nog ruimte over in koffers en tanktas, zelfs met de kleppendekselracer en het grote CX-avonturen boek.
De vraag: wat ben ik vergeten? hield me een hele tijd bezig, maar ik kon niets bedenken.

Met een flinke voorraad schone sokken en onderbroeken, een tandenborstel en een stuk zeep en nog wat meer dingen waar de moderne mens eigenlijk niet buiten kan, werd de tocht naar Sint-Jansklooster aangevangen.


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3        Epiloog


Terug naar de Motorpagina