Terug naar de Motorpagina


SJK 2011 - proloog

SJK 2011

Sint Jansklooster 2011


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3        Epiloog


Elk jaar houdt de Dutch CX-V club een treffen, en al acht jaar lang vind het treffen plaats vlak buiten het kleine plaatsje Sint Jansklooster, in de kop van Overijsel. Het treffen is in het derde weekend van augustus, en niemand spreekt over "het treffen van de Dutch CX-V club in Sint Jansklooster", maar iedereen die er ooit geweest is weet waar het over gaat als je "SJK" zegt.

In 2010 kwam ik, vergezeld door Theo J. pas laat op 'SJK', omdat de "Rode Rakker" het niet meer deed, wat achteraf te wijten was aan een oud luchtfilter. En omdat een luchtfilter elk jaar vernieuwd moet worden, volgens het onderhouds boek van 'Peters', werd er een nieuw luchtfilter bij mijn vaste motorman 'Motors&More' in Heteren, besteld. Op woensdag avond wordt het nieuwe luchtfilter geplaatst, waarbij ik bijna de oude en de nieuwe verwissel, zodat ik de oude net zo vlug weer terugzet als dat ik hen eruit gehaald heb. Gelukkig merk ik de vergissing, en wordt alsnog het juiste, dus nieuwste luchtfilter in de CX geplaatst, maar het is wel een rare vergissing.


luchtfilter vervangen


Ook heb ik de gedrukte exemplaren van mijn langzaamaan steeds bekender wordende 'Motorlogboek' bij me. De zes delen, vijf jaarboeken en een Santiago deel, zijn bedoelt als inkijk-exemplaar.

Die donderdagavond staat alles klaar om de volgende ochtend op de CX geladen te worden, op weg naar het 9de SJK. De laatste dingen worden bij de koffers en tanktas gezet, en ook twee kleppendeksel racers, de oude "Inertia" en de nieuwe "MiniMyzer" hebben een plaatsje in de bagage gevonden. Het gaat mijn vijfde Dutch CX-V treffen worden. We zullen zien wat het gaat worden......


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3        EpiloogTerug naar de Motorpagina