Terug naar de Motor-pagina
SJK 2014 - Proloog

SJK 2014

Sint Jansklooster 2014


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3        Epiloog


Nu 'SJK' dichterbij komt is er de vraag, 'gaan of niet gaan?' Maar het treffen van de Dutch Honda CX-V twin club is altijd gezellig, en de locatie is niet al te ver van huis vandaan. Dus wel gaan. Maar in mijn achterhoofd zit nog de herinnering aan die koude nacht in Vechta, en meerdere koude nachten op meerdere treffens. Het zal de leeftijd wel wezen, vermoed ik zo.

Is er nou niet een andere manier om ter treffen te trekken, maar een tikje meer tegemoet komend aan de oude botten ?

Die is er, zie ik, als ik de website van de camping “het Kamper Erve” bekijk. Daar is een compleet ingerichte caravan te huur, tegen een niet al te hoog bedrag. Altijd beter als een tentje, denk ik, hoe prettig dat tentje ook mag zijn. Een ritje naar de camping, en een bezichtiging ter plekke doet me besluiten om eens erg luxe te gaan doen tijdens dit SJK. De tent en het luchtbedje kunnen thuisblijven, ik slaap deze SJK in een caravan. Een bijkomend voordeel is dat het geheel wat verder van de algemene feestvreugde van het treffen is gesitueerd, zodat er misschien ook nog geslapen kan worden.

We zullen zien.......

Op donderdag wordt snel nog even met de “Rode Rakker” naar de pomp gereden. De tank is nog niet leeg, maar beter nu getankt, als straks een eind lopen. Het is gelukkig vlakbij, want de rem piept onbeschrijfelijk. En vlak voor de derde bocht, met een vaartje van hooguit 15km/u, rem ik zachtjes af, met veel gepiep, totdat er niets meer piept, en ik de motor onder me vandaan voel schuiven. Voetrem lossen red de zaak nog, maar er is iets ernstigs aan de hand. Langzaam rijdend testen geeft als resultaat dat de achterrem het wiel compleet blokkeert, vlak na die gillend hoge piep. En dat blokkeren bij 10-15 km/u is al zo griezelig dat ik me afvraag of ik wel per CX naar SJK moet afreizen.

Ik plaats snel een berichtje op het forum, met de vraag wat de verzamelde CX-deskundigheid er van denkt. Terwijl de antwoorden binnenkomen ben ik even heen en weer naar Sint Jansklooster, om mijn kleppendeksel racer daar vast neer te zetten.

Teruggekomen lees ik met stijgende bezorgdheid de antwoorden op mijn berichtje op het forum, en die sterken mij in de overtuiging dat het verstandiger, en veel veiliger is om het Rakkertje maar even te laten waar het is, en de auto te nemen. Best balen eigenlijk, maar als het niet veilig is, dan blijft de motor mooi staan waar hij nu staat, en na het weekend is hij weer aan de beurt.


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3        EpiloogTerug naar de Motorpagina