Terug naar de Motorpagina


De Derde Veluwe Toertocht

20 September 2014


Download "TYRE" ITN bestanden voor TomTom

Veluwe rit deel 1
Veluwe rit deel 2
Veluwe rit deel 3
Veluwe rit deel 3 alt

Veluwe rit Totaal
Veluwe rit Totaal alt

Download de route in PDF bestanden

Veluwe rit deel 1
Veluwe rit deel 2
Veluwe rit deel 3
Veluwe rit deel 3 alt

Wanneer Op zaterdag 20 september, om 10:30 wil ik de Derde Dutch CX-V Veluwe rit gaan rijden.

Wat Een toertocht over het noordelijke deel van de Veluwe, met een lengte van ca. 125 km.

Wie Voor alle Dutch CX-ers en andere motorrijders.

Hoe Een motorrit in drie delen

Verzamelen We verzamelen vanaf ongeveer 10:00 in 't Harde, bij het A.C. Restaurant aldaar, en het is de bedoeling dat we om 10:30 vertrekken. Het is van belang dat iedereen VOOR die tijd de motor heeft afgetankt. De vertrekplaats is mede gekozen met het oog op het tweehonderd meter verder liggende tankstation.

Aftanken hoeft dus geen probleem te zijn......

Aftanken
Tankstation


Deel 1 De rit begint in 't Harde. Via Wezep gaan we langs de Dellen en het schietterrein naar Emst. Daar is een eerste rustpunt, voor een sigaret, een bezoekje aan een zekere plaats, of gewoon om koffie te drinken. Het is tenslotte, gezien de starttijd, nog veel te vroeg voor de lunch.

Dit eerste deel heeft een lengte van 37,5 Km en duurt ongeveer 0:51 uur

Veluwe rit 3 Deel 1
Veluwe toertocht 2014 Deel 1


Deel 2 Een half uurtje later stappen we weer op, Emst uit, naar Vierhouten, en vandaar gaan we verder, totdat een wegopbreking ons dwingt om een eindje om te rijden. Via Elspeet komen we toch weer waar ik wezen wil, en via Leuvenum en Speuld komen we bij Garderen. Daar rijden we omheen, en langs Meerveld bereiken we Nieuw Milligen, waar bij Bud's mijn favoriete luchplek is.

De lengte van dit tweede deel is bijna 45,5 Km, en de tijd is ongeveer 0:53 uur

Veluwe rit 3 Deel 2
Veluwe toertocht 2014 Deel 2


Deel 3 Na de lunch is er misschien nog tijd voor een groepsfoto. Maar dan moeten we alweer opstappen voor het derde en laatste stuk. Uddel, Staverden en Elspeet, redelijk bekende stukken uit voorgaande Veluweritten. Maar dan een lang stuk naar Nunspeet toe, tot we rechtsaf gaan, een onmogelijk kleine maar toch verharde weg in. Hard rijden is niet alleen niet toegestaan, het is ook nog eens link, met veel grind op de weg in de soms onverwacht scherpe bochten. Dan steken we de N795 over, waarna een laatste smalle weg door het bos volgt. En zo komen we even later weer op ons beginpunt uit.

Dit derde deel is weer ongeveer 45 Km, terwijl de tijd is naar schatting 0:58 uur is.
Veluwe rit 3 Deel 3
Veluwe toertocht 2014 Deel 3


Deel 3
Alternatief
Het kan ook zijn dat we anders uitkomen. Totaan Elspeet kunnen we de originele planning aanhouden. Maar als we in de buurt van Nunspeet komen moeten we helaas een zeer fraai stukje Veluwe overslaan omdat de betreffende wegen waarschijnlijk zijn afgesloten. Dan maar door Nunspeet heen, en verderop weer aansluiten op de originele route, naar 't Harde toe, het begin en eindpunt.

Dit alternatieve derde deel is ruim 41 Km lang, en de tijd die daarvoor door Tyre wordt aangegeven is ongeveer 0:50 uur.
Veluwe rit 3 Deel 3 alt.
Veluwe toertocht 2014 Deel 3 altDe totale afstand is volgens "TYRE" 127,61 Km, en de totale rij-tijd is 2:43 uur. De alternatieve route is met 124,18 Km iets korter, met een daarbij behorende kortere tijd van 2:35 uur.

Omdat we de rit niet in één keer zullen doen komt de totale tijd inclusief geplande pauzes op ongeveer 4 uur 30 minuten. De vertrektijd bij A.C. 't Harde is gepland op 10:30, dus zijn we weer terug zo rond 15:00. De ervaring heeft echter uitgewezen dat gezelligheid geen tijd kent......


Onvoorziene omstandigheden voorbehouden.Deelname is op eigen risico. De organisatie en/of de Stichting Honda Dutch CX V Club kan bij ongeval of pech, van welke aard dan ook, voor, tijdens of na de toertocht op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld.Terug naar de Motorpagina