Terug naar de Motorpagina


Vechta 2007


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3


Elk jaar houd de Duitse Weser/Ems/Elbe CX club een treffen voor CX en andere motoren vlak bij de stad Vechta, in Nedersaksen. Dit is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste CX-gerelateerde festifal van noord-europa. Het elfde treffen vond plaats op 8, 9 en 10 juni van 2007.... 11de treffen ...
afbeelding met toestemming van Benno Behrens

Dagen van tevoren was ik aan het piekeren : gaan of niet gaan. Alleen gaan vond ik dood- en doodeng. Maar met een ander dan ? Wie ?. Ik belde een kennis op, die ook motor rijdt, vertelde mijn probleem, en die wilde wel mee. We spraken af dat ik, als ik me niet goed voelde, daar even "op adem" kon komen.

De voorbereidingen begonnen. ANWB, paspoort, verzekeringsbewijs. De hele papierkraam werd nagekeken, en waar nodig, aangepast. Ook de motor kreeg, na aanvankelijke olieproblemen, een testrit, waarbij ook de tent werd uitgeprobeerd. Gaat dit lukken ? Ach jawel, mijn gevoel, dat onfeilbare instrument zegt : heenreis en terugreis gaan echt wel goed. Toertocht loopt ook wel los. De tussentijd wordt volgens mijn gevoel soms lastig, soms niet. Maar och, daar heb ik dan ook een "ademplekje" voor afgesproken.

Dan, op donderdagavond, een tegenvaller. Degene die ik had gevraagd om voor mij "een ademplekje" vrij te houden kon helaas door omstandigheden niet meegaan. Wilde wel, maar kon echt niet. Een fikse tegenvaller. Ik ken mezelf een klein beetje. Moet ik nu gaan, of niet gaan ? Ik besluit het erop te wagen. De CX is al grotendeels bepakt en bezakt, dus waarom afladen?


... bepakt en bezakt ...

En zo start ik de volgende ochtend, na een laatste berichtje aan het forum, de CX, op weg naar dat verre Vechta, naar die onbekende gebeurtenis die iedereen kent als het "Güllepumpetreffen".


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3


Terug naar de Motorpagina