Terug naar de Motorpagina


Vechta 2012


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3


Nauwelijks thuis na drie weken op motorreis naar Santiago de Compostela en terug is het, amper twee weken later, al weer 'Vechta tijd'. 'Vechta' is het, tot nu toe, grootste treffen voor de CX en aanverwante motoren in Europa, georganiseerd door de Duitse Weser/Ems/Elbe CX club.

Gaan of niet gaan, dat is de vraag. Maar ach, waarom niet, het is er bijna altijd gezellig, en wie weet, zie ik nog oude bekenden, of ontmoet ik er nieuwe. De motor, mijn trouwe CX-je, heeft me helemaal naar Finisterre, het einde van de wereld gebracht, en ook weer terug, en kan dit stukje van ongeveer 250 kilometer vast ook wel aan.

Het opblaaskussen, wat op de reis naar Santiago zo jammerlijk heeft gefaalt, omdat het steeds leegliep, is nog steeds ter controle bij 'Bever Zwerfsport', maar ik heb daar al wel een vervanging gekocht. Als dit niet leegloopt, zodat ik twee of drie keer per nacht wakker wordt om mijn kussen op te blazen, is het een waardevolle aanvulling op mijn kampeerspulletjes.

Met Coen wordt er een afspraak gemaakt om gezamelijk van Ede naar Vechta te rijden, op vrijdag morgen. Coen waarschuwt me nog wel dat er aanhangers meerijden, maar ach, dat zal zo'n vaart niet lopen, denk ik nog.

En zo begint dan op 8 juni 2012 mijn vijfde Vechta.........


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3


Terug naar de Motorpagina