Terug naar de Motor-pagina
Villa Löwenhertz - Proloog

17/18/19 Oktober 2014


Proloog        Heenreis        Motordagje        Terugreis

Op de site van de Dutch Honda CX-V twin club verscheen begin juni een oproepje van Coen. In Lauenförde, iets meer als driehonderdvijftig kilometer van Utrecht, staat het Motorhotel 'Villa Lowenhertz'. In dit hotel, alleen toegankelijk voor motorrijders en hun passagiers, wordt er eind oktober het zogeheten 'rauberessen' georganiseerd. Coen en een aantal anderen waren er een aantal jaren geleden ook al geweest, en die eerste kennismaking was ze uitstekend bevallen. Wie gaat er mee? was de vraag. Om de kosten te drukken zou er geprobeerd worden een slaapzaal voor acht personen te reserveren, maar de ervaring leerde dat daar niet al te lang mee gewacht moest worden.

... Villa Löwenhertz ...
... Villa Löwenhertz ...

Ik moest er heel eventjes over denken, een half uurtje. Duitsland, vooral een beetje in de richting van het Sauerland, kan heel erg mooi zijn, met bergen en heuvels en dalen en nog veel meer. En slaapzaal betekende dat ik niet in een tentje hoefde te liggen, waar het rond die tijd best eens erg koud kan zijn. Ja, ik wilde wel meegaan. Met een mailtje aan Coen werd mijn aanmelding bevestigd. Nu nog even wachten tot het oktober zou worden.

Door de gebeurtenissen van de tussenliggende maanden zou ik bijna vergeten dat er een ritje naar Duitsland op het programma stond. Maar bijna, niet helemaal. Een route naar het verre Lauenförde werd uitgezet met behulp van TomTom, waarbij ik er voor koos om het eerste stuk, tot aan Isselburg, over de snelweg te rijden, en vanaf daar 'binnendoor' naar Lauenförde te rijden. Op die manier zouden we de drukke wegen rondom Dortmund vermijden. Tankstations werden opgezocht, op 130 km afstand van elkaar en de route werd in de TomTom geladen. In principe was alles in orde, nu nog afwachten hoe het allemaal zou uitpakken.

De laatste voorbereidingen waren nu klaar en en de laatste afspraken waren gemaakt. Chantal, Lieke, Stephanie, Kaithlyn en Coen zouden om 8:15 in Ede zijn, bij Michael, en of ik daar ook naar toe wilde komen, zodat we om 8:30 konden vertrekken. Henk 'Honkie Tonkie', het achtste lid van de groep, zou solo rijden vanaf zijn woonplaats naar Lauenförde, en die zouden we daar pas zien.

Lauenförde, we komen eraan ........


Proloog        Heenreis        Motordagje        Terugreis


Terug naar de Motorpagina