Terug naar de Motorpagina


Vechta 2014


Proloog        Dag 1        Dag 2

Al vijf keer was ik naar Vechta geweest. Vechta, in het Duitse Neder-Saksen, waar de Duitse Weser/Ems/Elbe CX club al jaren het grootste CX-treffen van West-Europa organiseerde. En ook dit jaar leek het me leuk om weer die kant uit te gaan. 'Vechta' viel dit jaar laat, omdat het altijd veertien dagen na Pinksteren valt, en Pinksteren valt weer zoveel dagen na Pasen, en dat is weer afhankelijk van de stand van de maan, en daarom was er pas aan het einde van juni het treffen in Duitsland.

Met andere CX-er werden er afspraken over en weer gemaakt, en ook werden alle spullen gecontroleerd. Luchtmatrasje, tent, reservebril, slaapzak, alles was er, en alles was in orde. Ook de motor was klaar voor de rit, en om te voorkomen dat de motor toch op de laatste dag nog iets krijgt, ga ik met de reserve motor, de Zwarte Zwerver, naar het werk.

Die avond werden de koffers ingepakt, de bagage klaar gezet, en het geld geteld. Niets stond me nog in de weg om naar Vechta af te reizen.Proloog        Dag 1        Dag 2

Terug naar de Motorpagina