Terug naar de Motor-pagina
SJK 2013 - Proloog

SJK 2013

Sint Jansklooster 2013


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3        Epiloog


Al tien jaar lang is er een jaarlijks treffen van de Dutch Honda CX-V twin club, en al jaren is dat in het derde weekend van de maand augustus, samenvallend met de oldtimerdag te Ruinerwold, niet ver van Sint Jansklooster, waar het treffen wordt gehouden.

Ook is er sinds een jaar of twee een stamtafel te Linschoten, op de derde donderdag van de maand. En omdat de derde donderdag deze keer vlak voor het clubtreffen valt, hebben de organisatoren van de stamtafel besloten om de stamtafel op het treffen terrein te houden, want ze zitten er toch al.

Woensdagavond ga ik nog even snel aan de slag om een 'kleppendeksel racer' te maken, een karretje wat hopelijk heel snel dan baan afrolt. Oude CD-schijfjes worden gebruikt als achterwielen, een stuk U-profiel als frame, en twee wieltjes uit de oude meccano doos maken de voorzijde af. Het kleppendeksel gaat er losjes op, op de plaats gehouden met wat elastiekjes, en klaar.

Wat ook klaar ligt zijn een stuk of zestig plankjes, oude vloerdelen, afkomstig van de firma Kokee. De plankjes zijn wat aan de smalle kant, maar wel stevig. Dit ter vervanging van de al tien jaar oude plankjes, waarvan de meesten hun beste tijd hebben gehad.

Op donderdag avond rij ik met de auto en vergezeld van Joke naar Sint Jansklooster, waar tot mijn verbazing de N50 een drastische verandering heeft ondergaan. De afslag vlak na de Ramspolbrug is verdwenen, en ik moet ruim vier kilometer omrijden om weer op de gewenste plaats uit te komen. Morgen toch maar eens kijken of het beter kan.

Zo komen we dan bij camping “Het Kamper Erve”, waar we de hoofdingang voorbij rijden, en de ingang naar het grote terrein gebruiken. Daar blijkt dat Coen en Lieke, met kinderen en aanhang, en Chantal, die een aanhanger met spullen uit Linschoten heeft opgehaald, er al zijn. Met een pop-up en vier tenten is er een goed begin gemaakt van SJK 2013.

Nu is er eerst koffie bij de Berendsen. En de koffie wordt gedronken uit de eigen mok, die ik het vorige jaar op SJK had vergeten, maar die zorgvuldig is bewaard bij de club-spullen. Na de koffie is het tijd om het eigen tentje op te zetten. De overige spullen komen morgen mee, als ik met de motor kom. Nu is het alleen de tent, de kleppendekselracer, en natuurlijk de plankjes, die uitgeladen worden. Joke, die alleen de verhalen over het snel opzetten kent, neemt even de tijd om te kijken hoe ik de tent opzet, en hoe snel dat feitelijk gaat.

tent opzetten
... hoe ik de tent opzet ...

Als de tent staat komt Sieds even aan, maar hij is ook weer snel weg, want hij wil nog de tourtocht van zaterdag nog een keer 'voorrijden'. Niet veel later komen ook Erik en Anoek met vriend. Erik heeft op een grote auto-aanhanger zijn nieuwste creatie meegebracht, een Honda CX500, voorzien van twee voorwielen, een CX-trike. Coen en ik moeten natuurlijk het geval eventjes uitgebreid bewonderen.

zijn nieuwste creatie
... zijn nieuwste creatie ...

Maar de spullen staan, de avond is al ver gevorderd, en morgen is er weer een dag. Via Zwartsluis en Hasselt rij ik naar Zwolle, maar het is duidelijk een minder fijne weg om te rijden. Morgen, met de motor, neem ik de A50/N50 en dan zie ik wel hoe het bij Ens allemaal zal gaan.


Proloog        Dag 1        Dag 2        Dag 3        EpiloogTerug naar de Motorpagina